10 моментальных медицинских осмотров, которые нужно проводить регулярно (укр.)

nogti-volosyi-i-kozha-indikator-nashego-zdorovya-680x415

1. Огляд очей

Почервоніння білків, як правило, означає що ви невиспані, втомилися або з похмілля, але біла лінія навколо райдужної оболонки може сигналізувати про високий рівень холестерину. І перевірте повіки. Плоскі жовтуваті плями на повіках — ознака високого рівня холестерину теж. Зверніться до лікаря, особливо якщо ваша сім’я схильна до серцевих захворювань.

2. Підрахуйте родимки

Більше 50 родимок на тілі означають, що вам потрібно дуже сильно оберігати шкіру від сонця. І стежте за родимками, які мають різні кольори, сверблять, ростуть в розмірах, мають нерівні краї або запалені. Це можуть бути передвісники раку шкіри.

3. Подивіться вниз в туалеті

Будь-яка кров у сечі вимагає консультації у фахівця. Якщо ваша сеча темно-жовтого кольору, можливо, ви зневоднені. Але якщо ви п’єте достатньо води, а колір сечі темний — вам до лікаря.

4. Виміряйте ваші брови

Якщо ви помічаєте, що на зовнішній третини брів випадає волосся і брови стають коротшими — це ознака проблем з щитовидною залозою.

5. Газоутворення

Багато продуктів викликають здуття живота. Але якщо гази турбують вас частіше, ніж 12 разів на місяць — вам варто перевіритися у лікаря, щоб виключити можливість раку яєчників.

6. Високі кроки

Зробіть 70 таких кроків за три хвилини. Потім перевірте пульс. Якщо частота ударів більше 100, або у вас задишка не припиняється більше 10 хвилин — ви потребуєте регулярних фізичних вправах. Ви і ваше серце.

7. Перевірте зміну температури

Прилив крові до обличчя часто зустрічаються у жінок від 30 до 55 років. Стрес, сонце і надмірно гостра їжа можуть впливати на це, тому уникайте цих факторів. З іншого боку, аномально холодні руки і ноги можуть бути пов’язані з поганою циркуляцією крові і синдромом Рейно, так що зверніться до фахівців.

8. Сидяче життя

За останніми дослідженнями, жінки старше 50 років, які проводять в сидячому положенні більше 11 годин на день, в середньому живуть на 9 років менше. Більше ходіть пішки і намагайтеся присвячувати фізичним вправам не менш 2,5 годин в тиждень.

9. Ваші соски

Провалився, втягнутий в груди сосок, його безпричинне розтріскування і тим більше кровоточивість можуть бути ознаками раку. Перевіртеся, не відкладаючи.

10. Ваші нігті

Знебарвлені, потовщені і крихкі нігті означають грибкове ураження. Вам необхідні спеціальні препарати. Сам по собі грибок не пройде.

Джерело: Країна здоров’я

Комментарии