Майже третина митних декларацій оформлюється через «єдине вікно»

З вересня 2016 року кількість оформлених митних декларацій за принципом «єдиного вікна» зросла у десятки разів — до 250 тисяч у вересні 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Від часу запровадження принципу «єдиного вікна» кількість митних оформлень з його застосуванням зросла у десятки разів — від 6 тисяч заявок у вересні 2016 року до понад 250 тисяч у вересні 2017 року. Це становить 27% від загальної кількості оформлених з початку року митних декларацій», — йдеться в повідомленні.

На сьогодні вже 11 митниць понад 40% митних оформлень здійснюють за цим принципом і цей показник зростає. Інформаційний обмін між підприємствами, контролюючими органами та митницями за принципом «єдиного вікна» застосовується при митному оформленні товарів, що підлягають, крім митного, іншим видам державного контролю — ветеринарно-санітарному, санітарно-епідеміологічному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному.

У ДФС зазначають, що основними стримуючими факторами для більш активного розвитку цієї системи є те, що з боку контролюючих органів у переважній більшості застосовується 100% огляд товарів (інспектування) та практично не застосовується система аналізу ризику, розроблення якої передбачено постановою Кабінету міністрів України, до того ж в більшості випадків вимагаються оригінали примірників документів.

джерело: https://www.ukrinform.ua

Комментарии