3 ефективні засоби для здоров’я зубів

Особливо ефективний рецепт №3! Його варто спробувати!

Хвороба ясен — це інфекція тканин, що оточують і підтримують зуби. Пародонтит — головна причина втрати зубів у дорослих. Гінгівіт — це набряк ясен.

Ми рекомендуємо вам упізнати причини, ознаки і симптоми, а також домашні засоби для лікування захворювань ясен.

Хвороба ясен в основному викликана відсутністю належної гігієни порожнини рота. За даними Національного інституту стоматологічних і краніофациальних досліджень (NIDCR), цей стан викликаний бактеріями, які утворюють липкий і безбарвний наліт на зубах.

Правильне чищення зубів допомагають видалити цей зубний наліт з поверхні зубів, але якщо цього не відбувається він твердне і утворює зубний камінь, який не можна видалити простим чищенням зубною щіткою. Цей зубний камінь може бути видалений при професійному чищенню, яке проводить дантист.

Чинники ризику розвитку хвороби ясен включають генетику, погану гігієну порожнини рота, криві зуби, паління, вагітність, діабет і прийом ліків.

Хвороба ясен є рядом симптомів: червоні або опухлі ясна, кровотечі ясен, хворобливість при жуванні, оголення шийки і кореня зуба, чутливі зуби, а також галітоз або неприємний запах з рота, який не зникає.

Позбавитися від захворювань ясен можна використовуючи прості домашні засоби!

Часник і куркума

Часник і куркума — дуже ефективні засоби для усунення захворювань ясен. Вони мають антибактеріальні властивості, що допомагає запобігти утворення зубного нальоту і зубного каменю на поверхні зубів. Крім того, куркума також чинить протизапальну дію.

Подрібніть зубчик часнику і додайте 1 чайну ложку куркуми, перемішайте до утворення пасти і почистьте нею зуби. Після цього ретельно прополощіть рот водою. Усунути вам допоможе гвоздика — пожуйте її впродовж 10-15 хвилин.

Зелений чай

Ще одним засобом від захворювання ясен є зелений чай. Він багатий антиоксидантами, які допомагають організму позбавитися від вільних радикалів, які призводять до періодонтальної хвороби, наслідком якої є оголення кореня і шийки зуба.

Зелений чай також має антиоксидантні катехіни, які допомагають в лікуванні періодонтальній хворобі. Вони посилюють зв’язок між яснами і зубами; таким чином запобігає втраті зубів.

Вам просто треба випити чашку зеленого чаю кожен ранок.

Оцет

Оцет — ще один спосіб боротьби з хворобою ясен. Він має оцтову кислоту, що допомагає запобігти демінералізації емалі і зменшити накопичення зубного каменю на додаток до своїх антибактеріальних властивостей.

Дві чайні ложки оцту змішують з чайною ложкою солі в половині склянки теплої води. Полоскати рот цією сумішшю один-два рази в день.

джерело: http://www.terrawoman.ua/ua/health/health_news/3_efektivni_zasobi_dlya_zdorovya_zubiv/comentar

Комментарии