Президент Українського музею у Чикаго отримала відзнаку «Видатний лідер громади 2018»

Президента Українського національного музею у Чикаго Лідію Ткачук відзначили нагородою «Видатний лідер громади 2018» під час святкування 10-ї річниці Культурного альянсу Чикаго.

Про це повідомляє Тільки Правда з посиланням на  VIDIA.

«1 травня у Чикаго відбулося святкування 10-річного ювілею Культурного альянсу Чикаго, на якому президента Українського національного музею Лідію Ткачук було відзначено нагородою «Видатний лідер громади 2018″ за її багаторічний внесок у розвиток та збагачення культурної спадщини української громади Чикаго», — йдеться у повідомленні.

Цю нагороду також отримала президент японо-американського історичного товариства Джин Мішіма. Крім цього, ще одну відзнаку «Культурний чемпіон 2018» отримали куратор напрямку північно-американської антропології при науково-освітньому відділі Філдівського музею природної історії Алака Валі та директор Латинського культурного центру і співзасновник Культурного альянсу Чикаго Роза Кабрера.

Як відомо, Культурний альянс Чикаго – це об’єднання музеїв, культурних центрів та історичних спілок національних громад Чикаго, головною місією якого є поєднання, промоція та підтримка їхньої культурної спадщини.

Лідія Ткачук отримала ступінь магістра з бібліотекознавства в Домініканському університеті, та понад 40 років очолювала бібліотеку при Медичному центрі департаменту ветеранів у Чикаго. У 1994 році Федеральна виконавча рада Чикаго вручила їй нагороду «Видатний працівник року».

Останні чотири роки Лідія є президентом Українського національного музею. Під її керівництвом музей брав участь у сотнях громадських та міжкультурних подій. Як віце-президент Фонду «Геноцид Голодомору», вона співпрацювала з Чиказьким університетом, аби включити український геноцид до навчальної програми у Чиказькій державній школі.

Лідія також є активним членом Українського конгресового комітету Америки, а в минулому очолювала місцевий «Пласт».

https://

джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2457820-prezident-ukrainskogo-muzeu-u-cikago-otrimala-vidznaku-vidatnij-lider-gromadi-2018.html

Комментарии