Навіщо чистити язик і як це робити

Хоча багато переконані, що гігієна порожнини рота починається і закінчується чищенням зубів, це не зовсім так. Чистка язика важлива для вашого здоров’я нітрохи не менше, тому що на ньому люблять накопичуватися мільйони бактерій.

Колонії бактерій, які уподобали ваш язик, сприяють появі неприємного запаху з рота. «Цей запах — результат виділяються бактеріями токсинів, — пояснює нью-йоркський стоматолог Марк Ловенберг. — Але неприємний запах, на жаль, не єдина проблема. Бактерії, що мешкають на язиці, сприяють утворенню зубного нальоту, який може призвести до хвороб зубів і ясен».

Якщо на язиці є тріщини-жолобки, то бактеріям ще простіше влаштуватися на ньому і розростися в кількості.

Що ж робити? Кращий спосіб підтримувати хорошу гігієну язика — чистити його спеціальним скребком, який можна придбати у відділах гігієнічних засобів. «Чистка язика дає багато позитивних результатів: вона освіжає подих, видаляє бактеріальний наліт і сприяє здоров’ю ясен», додає Ловенберг. Проводіть цю процедуру відразу після чищення зубів вранці і ввечері. Немає спеціального скребка — підійде і звичайна зубна щітка.

джерело: https://ukrhealth.net/navishho-chistiti-yazik-i-yak-ce-robiti/

Комментарии