Продукти, від яких не можна відмовлятися

У гонитві за стрункою фігурою, про яку мріє кожна людина, які тільки способи не з’являються. Особливо популярні різні дієти — кефірна, Дюка, вегетаріанська, зіркові. Але навіть на самому строгому харчуванні не слід відмовлятися від деяких продуктів, адже вони відіграють важливу роль для нашого організму. Відмова від них призведе до згубних наслідків. Про такі продукти і піде мова в нашій статті.

Горіх

Горіхи-це ціла джерело корисних мікроелементів. Особливо багато в них омега-3 жирних кислот, які просто необхідні для побудови красивого і здорового тіла. Мигдаль, кешью, волоські горіхи, фундук — всього лише одна невелика жменя будь-яких горіхів принесе неймовірну користь організму.

Горіхи корисні тим, що підвищують імунітет, а також є профілактичним засобом від захворювань серця. Багато компонентів здатні подарувати красу шкірі і волоссю. Також завдяки горіхам поліпшується робота головного мозку, збільшується витривалість нервової системи.

Печінка

Печінка — це джерело корисних мікроелементів, особливо заліза. Її рекомендують їсти всім, у кого знижений гемоглобін в крові. Також тут багато білків, вітамінів групи В, включаючи В12, фолієвої кислоти. Все це дозволяє поліпшити склад крові і зробити імунітет міцніше. А вітамін А буде вкрай корисний для очей, шкіри і волосся. Але не варто їсти занадто багато печінки, тому що надлишок вітаміну А тільки зашкодить здоров’ю. Досить їсти одну-дві порції в тиждень.

Яйце

Яйця ні в якому разі не потрібно виключати зі свого раціону, адже в них багато білка, вітамінів і мікроелементів. До того ж це низькокалорійний продукт, всупереч поширеній думці, що їх не можна їсти на дієті. Завдяки яйцях можна істотно схуднути, адже ви наситите свій організм численними корисними компонентами. Так, у яєчних білках є важлива функція — вони підтримують баланс цукру в крові, що допомагає забути про солодощі. У них є вітаміни групи В і холін, що стимулює роботу головного мозку і покращує пам’ять.

Втім, багато дієтологів говорять суворе ” ні ” яйцям через високий рівень холестерину. Але не потрібно впадати в паніку і назавжди виключати їх з раціону — вчені давно довели, що холестерин в яйцях не «поганий», тобто не той, що призводить до хвороб серцево-судинних захворювань. Найбільш оптимально для здоров’я вживати варені або смажені на олії яйця.

Часник

Один з найбільш корисних овочів у світі повинен бути в раціоні кожної людини. Часник завжди використовували в якості лікарського засобу. Але не менш приємно застосовувати його як спецію. У часнику дуже багато біологічно активних сполук, які потрібні для людського здоров’я. Завдяки часнику покращиться робота серцево-судинної системи, нормалізується тиск, рівень холестерину. Також в складі часнику багато алліцина — це найсильніший компонент по боротьбі з бактеріями і мікробами. Також ця рослина, незважаючи на його неприємний запах, є потужним афродизіаком. Тому його рекомендують тримати вдома абсолютно всім і в разі необхідності використовувати.

Чорниця

Ця смачна ягода дуже корисна, адже в ній міститься безліч необхідних речовин. За рахунок цього поліпшується зір, пам’ять, сповільнюється старіння, а антиоксиданти, яких у чорниці величезна кількість, дозволяють захищати організм від онкологічних недуг. Також чорниця може знизити артеріальний тиск, рівень холестерину в крові, боротися із запаленнями, поліпшити самопочуття.

Морські водорості

У складі морських водоростей незамінні для людини йод і тирозин. Вони нормалізують роботу щитовидної залози. А вона, ДО РЕЧІ, відіграє важливу роль у здоров’ї людини. Через збої в роботі щитовидки можуть бути серйозні наслідки. Також в морських водоростях чимало клітковини, що дозволить отримати відчуття ситості і підтримувати роботу шлунково-кишкового тракту.

Лосось

В першу чергу це чудова і скажено смачна риба. По-друге, вона неймовірно корисна завдяки великій кількості омега-3 жирних кислот. Ці жири відповідальні за нормальне функціонування головного мозку і нервової системи. За допомогою них ви можете позбутися і запобігти розвитку депресії. Лосось можна використовувати для профілактики хвороб серця і судин. Досить однієї-двох порцій на тиждень, щоб заповнити необхідних запас даного компонента. Також рибою можна поліпшити настрій, самопочуття, уповільнити процес старіння.

А як же фігура, запитаєте ви. Зрозуміло, в помірній кількості лосось буде благотворно позначатися і на процесі схуднення. Адже в складі є ще і білки, і поліненасичені жирні кислоти, які здатні стримати апетит, прискорити обмін речовин, а значить, і ефективно схуднути.

Бобові продукти

Бобові корисні при схудненні, хоча і викликають підвищене газоутворення. Втім, виключати їх з раціону не варто, адже в них максимум корисних речовин — білка, вітамінів групи В, калію, магнію і заліза. До бобових відносяться квасоля, сочевиця, горох та інші. Не варто забувати, що бобові відмінним замінником м’яса для тих, хто його не їсть. Завдяки бобовим можна знизити рівень холестерину в крові, вони неймовірно корисні для серця і судин, приводять у норму рівень цукру в крові, знижують артеріальний тиск.

Гіркий шоколад

Так-так! Це не тільки смачний десерт, який підніме настрій, але і неймовірно корисний. Під час дієт його незаслужено викреслюють з усіх раціонів. Однак дієтологи в один голос твердять — цього робити не треба!Завдяки шоколаду можна поліпшити роботу серця і судин, стимулювати роботу головного мозку та інших органів нашого тіла. До того ж шоколад дозволяє захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів, що вкрай корисно під час літніх відпусток.

Але нагадаємо користь принесе тільки натуральний шоколад з вмістом какао не менше 70 відсотків. І, звичайно, не надто захоплюйтеся цим продуктом, втім, як і іншими. Адже ваша головна мета не тільки оздоровитися, але і схуднути!

 

джерело: https://ukrhealth.net

Комментарии