Використання сонячної енергії у світі

Технології в цій галузі поки недостатньо розвинені для великого впровадження, але країни, що використовують сонячну енергію більше за інших, активно їх покращують. Ймовірно, це зробить їх світовими лідерами в майбутньому. Зараз же вони стають орієнтирами для «наздоганяючих», які будують плани і проекти, запозичуючи досвід.

Країни – лідери:

Німеччина

Німеччина довго була на першій лінії розробки і впровадження технологій, пов’язаних із сонячною енергією. Так, у 2017 році вона сукупно справила 39,9 гігавата. Кілька разів шляхом споживання енергії, отриманої від сонячного світла, Німеччині вдавалося покривати 50% щоденних потреб. Довгостроковий перехід до «чистої» енергетики зробив її економіку найбільшою в світі, ґрунтовно спирається на поновлювані енергоносії.

Китай

Китайська Народна Республіка — країна з найбільшим населенням і найбільшим вуглецевим слідом в світі. З 2015 року Китай лідер з виготовлення та купівлі сонячних батарей. Велика частина фотоелектричних станцій та панелей розміщується в географічно віддалених районах. Вони формують гігантські сонячні ферми, які продають енергію комунальним компаніям. Дивовижне зростання числа таких енергодобувних підприємств на всій території Китаю підтверджується фотографіями з супутників. Різкий підйом інтересу до сонячної енергії в Піднебесній обумовлений великою потребою держави в електриці. Покладатися на застарілі традиційні методи його видобутку не можна, коли про критичне забруднення повітря в промислових і економічних центрах КНР говорять у всьому світі. У той час як Німеччина і інші передові країни більш спокійно ставляться до питання розвитку цієї галузі, в КНР йде активне фінансове заохочення «сонячних» ідей і проектів. Таким чином, в 2017 році Китай згенерував 108,2 ГВт.

Японія

Японія — одна з найбільш густонаселених країн світу. Нажаль, її площа не дає простору для великого числа сонячних батарей на території. Але це не створює перешкод для того, щоб вона стала найбільш технологічною нацією. Японія входить в число лідерів з виробництва сонячної енергії. У 2017 році обсяг видобутку склав 62,3 ГВт.Винахідлива острівна держава створила плавучі станції з виробництва електроенергії, зібрані з тисяч водостійких панелей. Подібні ферми, до речі, вважаються однією із задумок майбутнього і високо оцінюються експертами, тому що ефективно охолоджуються водою.

Італія

Італійські сонячні ферми не видобувають так багато енергії, як німецькі, японські та китайські. У 2017 році країна отримала 25,2 гігавата електроенергії. Примітно те, що це становить 10% від усього споживаного країною електрики — такого показника немає в жодній іншій державі. Правда, термін дії податкових пільг, які були надані для виробників раніше, закінчився. Багато ферм ліквідовано і продано. Тому очікується, що вражаючі дані по виробленню електроживлення з італійського сонячного світла підуть на спад.

США

Країни, які використовують сонячну енергію не обійдуться без США. Це держава з вражаючими обсягами зростання альтернативної енергетики. Так, інвестування $ 18 мільярдів допомогло збільшити виробництво в галузі на 30%. Велику роль в цьому розширенні грає державна підтримка. Для об’єктів житлового сектора, які користуються продуктами альтернативних джерел, надаються знижки. Завдяки програмам, спрямованим на впровадження даних технологій в ЖКГ, споживання альтернативної енергії комунальним сектором підвищився на 3,9 гігавата. З огляду на те, що вартість сонячного харчування стає все більш конкурентною щодо невідновлюваних джерел, передбачається значне збільшення темпів виробництва і числа геліоенергетичних ферм. За 2017 рік США зробило 77,9 ГВт.

джерело: http://cikavosti.com

Комментарии